Verkeersborden spelen een cruciale rol in de verkeersveiligheid. Een effectief en efficiënt verkeersbord trekt dag en nacht de aandacht van de bestuurders.

Om ‘s nachts de juiste zichtbaarheid te genereren, zijn verkeersborden vervaardigd met retroreflecterende folie (klasse III) en afgedekt met een duurzaam transparant laminaat. Het laminaat dient ter bescherming tegen vervuiling en veroudering.

Bij retroreflectie wordt het licht van de koplampen, door het reflecterend materiaal op het bord, naar de lichtbron teruggekaatst. Daardoor heeft de weggebruiker bij duisternis een optimale zichtbaarheid op verkeersborden. Om het licht te kunnen reflecteren wordt gebruik gemaakt van microprismatische materialen in de folie.

De retroreflectie en chromaticiteit van onze verkeersborden voldoet aan de richtlijnen van het Reglement voor Verkeerstekens (RVV) en de norm NEN3381.

Door verschillende omstandigheden zoals zon, wind, tijd etc. verliest het verkeersbord zijn retroreflectie en chromaticiteit in de loop van de jaren. Het exact meten en bepalen van de (rest)waarde van het verkeersbord is moeilijk, en alleen mogelijk met behulp van professionele apparatuur.

Bewegwijzering Nederland heeft gespecialiseerde apparatuur om de eigenschappen van de verkeersborden te meten en te vergelijken met de vereiste normen. Op basis van de metingen wordt een analyse rapport opgesteld en advies gegeven voor het herstellen of vervangen van het verkeersbord.

Vragen of interesse over het inspecteren van de bestaande verkeersborden?

MEER INFO

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier: